Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

2016 - Kelly-Janine Bijlsma

Kelly-Janine Bijlsma uit Harkema werd begin november in het Barontheater in Opende verkozen tot Miss Van der Lijn Wereldmode 2015. Dit gebeurde tijdens de verkiezing Beauty Princess Netherlands & Beauty Queen Netherlands 2015. Als gevolg van deze verkiezing treedt zij tijdens alle Feanster wielerevenementen in 2016 op als Rondemiss. Zaterdag 2 januari a.s. maakt zij haar debuut.

De 25-jarige juridisch secretaresse was helemaal niet van plan mee te doen aan de verkiezing. Ze gaf haar zus op. “Waarom doe jij niet mee?”, werd haar gevraagd. Waarom eigenlijk ook niet, dacht zij toen. Uit de 200 aanmeldingen werden uiteindelijk 25 kandidaten geselecteerd. Kelly-Janine werd tweede . “Maar om in aanmerking te komen om Miss Van der Lijn Wereldmode – de Rondemiss - te worden moest je beschikbaar zijn voor alle drie grote wielerevenementen in 2016. En daar kon ik aan voldoen”, laat Kelly-Janine weten. 

Ze heeft er zin in. Geoefend om de podiumgasten op een ‘links, rjochts en ien der plat foar’ te trakteren heeft ze nog niet. “Dat zal wel lukken”, denkt ze. De beklimmers van het erepodium krijgen een sportieve rondemiss tegenover zich. Niet actief op het stalen ros, maar wel op een echte. Zij is al vanaf haar zevende jaar actief in de paardensport. De dressuur is haar favoriete onderdeel.  “Vrij fanatiek, kun je wel zeggen.” Op niveau en niet zonder resultaat. Kelly-Janine: “In 2014 werd ik in ’s Hertogenbosch Nederlands kampioen Z-dressuur. Daarna heb ik een jaar niet aan wedstrijden meegedaan omdat mijn paard zwanger was.” Eind juni van dit jaar werd Waldemar geboren. Tweeëneenhalve week oud verraste het pasgeboren veulen met zijn fantastische bewegingen de jury op de Centrale keuring van het KVTH in Assen. Het mag zich het beste hengstveulen van de noordelijke provincies en Flevoland noemen.

De wielersport is haar niet onbekend. “In Harkema ben je supporter van Pieter Weening”, zegt zij. “De afgelopen zomer stond ik Pieter bij finish van de Tour de France op de Champs Elysées aan te moedigen. En de Profronde bezoek ik elk jaar. Altijd heel gezellig.”

De verkiezing rondom de Rondemiss wordt al jaren geregeld door Tessa Pander. “We hebben het deze keer wat anders aangepakt”, zegt Tessa. “We hebben zelf kandidaten gescout, maar men kon zich ook bij ons opgeven.” Dat leidde tot een verrassend groot aantal aanmeldingen. “Na de selectieprocedure bleven er 25 kandidaten over, die meededen aan de grote finale.” Deze procedure wordt ook het volgende jaar gehandhaafd. “Wie zich geschikt acht kan zich aanmelden via onze website www.miss-beauty.nl”, aldus Tessa Pander.

Arriva

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739