Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

2010 - Tjitske Bosman

Het was tijdens de kerstdagen toen een lid van het Feanster wielercomité in een uitgaansgelegenheid in Harkema Tjitske Bosman tegen het ranke lijf liep. Na ruggespraak met enkele vrienden werd besloten dat deze accountant van Deloitte de ideale miss Super de Boer zou zijn voor de zestiende Centrumcross van Surhuisterveen. 

De 22-jarige blondine reageerde enthousiast op de uitnodiging en zet op woensdag 13 januari voor een dag haar werkzaamheden bij Deloitte en haar studie aan de Rijksuniversiteit Groningen op een laag pitje om op het Friesland Bankpodium te floreren als miss Super de Boer. ,,Ik heb er heel veel zin in’’, vertelt Tjitske, die reeds haar kleding heeft uitgezocht bij modehuis Van der Lijn in Surhuisterveen. ,,Ik loop strak in het leer dus in ieder geval lekker warm.’’ 

Tjitske was nog nooit eerder present bij de Centrumcross maar had net het plan opgevat op dit jaar met een vriendin te gaan kijken toen ze werd gevraagd als rondemiss. ,,Bij de profronde ben ik wel altijd te vinden al is het dan ook vaak meer voor de gezelligheid.’’ Zelf sport ze vaak bij sportcentrum Reflex in Surhuisterveen. Een uitgesproken favoriet heeft ze dan ook niet. 

Haar eigen grootste fan zal in gedachten bij haar zijn tijdens de cross. Evert Bosman, de vader van Tjitske, overleed namelijk plotseling op 30 november vorig jaar en ze weet dat hij bijzonder trots op haar zou zijn geweest als hij haar had kunnen zien schitteren op het podium. 

Schitteren zal ze zeker want ’s ochtends wordt haar kapsel onder handen genomen door kapsalon Piekasso waarna ze een bezoek zal brengen aan Schoonheidssalon Helfrich. Modehuis Van der Lijn verzorgt de kleding volgens de nieuwste modetrends waarna de sjerp van Miss Super de Boer het plaatje compleet maakt.

Sterc Online Agency

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739