Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

2006 - Martine Meetsma

  

Martine Meetsma miss Super de Boer
 
Rondemiss viert verjaardag met coureurs op podium

SURHUISTERVEEN - Een leuke ervaring er bij, dat is één van de redenen waarom Martine Meetsma ‘ja’ heeft gezegd. De zeventienjarige - op de dag van de cross wordt ze achttien - in Harkema wonende werkneemster van Super de Boer in Surhuisterveen vertegenwoordigt de grootgrutter dit jaar als rondemiss.
 
Door haar bescheiden aard aarzelde ze eerst nog om zo in de belangstelling te staan. Toch besloot ze om de renners van de centrumcross van 4 januari in Surhuisterveen op het podium te ontmoeten.

Zo’n twee jaar is Martine Meetsma als caissière werkzaam bij Super de Boer in Surhuisterveen. “Ik heb heel erg leuke collega’s, het is een echt team”, vindt ze. “Het werk bevalt me prima. Tot haar spijt is het contract bij Super de Boer is over een jaar afgelopen. “Dat vind ik best wel jammer.”

Het beëindigen van haar werkzaamheden bij de supermarkt heeft echter ook weer voordelen. “Ik hoop dat klaar te zijn met m’n opleiding en aan het werk te kunnen”, aldus Martine. Aan de Friese Poort in Drachten leert ze voor directiesecretaresse en dit beroep zou ze in de toekomst ook graag willen uitoefenen.

De praktijkervaring doet Martine Meetsma op bij Autoland Van den Brug in Drachten waar ze een half jaar stage loopt. Het maken van notulen en het beheren van de agenda van de directie zijn dingen die ze graag zou willen doen. “Ik wil niet alleen de telefoon aannemen”, zegt de donkerblonde jongedame. “Daar hoef ik niet voor te studeren.”

Aan hobby’s komt Martine Meetsma amper toe. School, stage en het werk achter de kassa nemen ontzettend veel tijd in beslag. Daarnaast is ze wekelijks meer dan eens te vinden in de sportschool om te fitnessen en mee te doen aan Body Combat. Ook gaat ze wekelijks schaatsen bij sportcentrum Kardinge in Groningen.

Tijd om de wielrensport te volgen heeft Martine dan ook niet echt. Om toch niet geheel onbeslagen ten ijs te komen, gaat ze zich nog wel verdiepen in het fietsen. Aan de start van de cross van woensdag 4 januari verschijnen onder meer Erwin Vervecken, Richard Groenendaal en Gerben de Knegt.
Sterc Online Agency

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739