Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

De cross komt er aan…

07-09-2017

Zondag a.s. brandt het crossgeweld los in de lage landen bij de zee. Eeklo is the place to be. Het centrum van Meetjesland werd in de vorige eeuw op de crosskaart gezet door de gebroeders Erik en Roger de Vlaminck. De laatste twee edities van de GP Eeklo werden gewonnen door regerend wereldkampioen Wout van Aert.

De volgende twee weekenden bivakkeert het internationale crosspeloton aan de overkant van de Atlantische Oceaan voor twee Wereldbekerwedstrijden: Iowa City (17/09) en Waterloo (24/09). Zaterdag 30 september wordt de draad in België weer opgepakt in Neerpelt. Zondag 1 oktober staat de eerste Superprestige wedstrijd op de agenda in Gieten.

De afgelopen weken stond in het teken van de ploegenpresentaties.

Manager Sven Nys stelde zijn Telenet – Fidea team voor in zijn eigen Sven Nys Cycling Center in Baal. Niet alleen voor de pers en sponsors, maar ook... voor de supporters! Het team zag ploegleider Sven Vanthourenhout vertrekken naar de functie van bondscoach bij de Belgische bond en Tom Meeusen naar de ploeg van de gebroeders Van der Poel. In het team van ploegleider Kris Wouters zijn Toon Aerts en de beide Nederlanders Lars van der Haar (openingsfoto boven) en Corné Kessel, begin dit jaar voor de tweede keer op rij winnaar van de Centrumcross (foto), de spilfiguren. Bij de vrouwen verdedigen Ellen van Loy en de jonge Drentse Fleur Nagengast de kleuren van Telenet – Fidea. De beide sponsors verlengden het contract met de ploeg tot en met 2020.

In de ploeg van de gebroeders Roodhooft, Beobank – Corendon, is Mathieu van der Poel de absolute topper. De zoon van de drievoudige winnaar van de Centrumcross Surhuisterveen, Adri, heeft voor de komende veldritcampagne zo’n veertig wedstrijden op zijn lijstje staan met als absoluut hoogtepunt het WK in Valkenburg aan de Geul op zondag 4 februari. De ploeg werd in de breedte sterker door de komst van Tom Meeusen. David Dekker, Phillip Walsleben en de Drent Jens Dekker, voormalig wereldkampioen bij de junioren, zijn de andere waarden van de ploeg.

Bij Marlux Napoleon Games, de ploeg van de tweevoudige winnaar van de Centrumcross, Mario Declercq, is Kevin Pauwels kopman. De ploeg beschikt ook over Eli Iserbyt, vorig seizoen wereldkampioen bij de beloften. Tweevoudig Belgisch kampioen Klaas Vantorhout maakte bekend dat hij in Eeklo aan zijn laatste crossseizoen begint.

De nationale kampioenschappen in Nederland (in Surhuisterveen) en België ( in Koksijde) worden verreden in het weekend van 13 en 14 januari 2018.

 

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739